Rólunk

 


 

           Egész kicsi gyermekkorom óta állatok közt vagyok. Végig kísérik az életem. Talán nem is tudok olyan időszakot mondani, hogy ne lett volna valamilyen kis állat körülöttem. A nagymamám  az  én kisfiamnak meséli most, hogy milyen kislány voltam, hogy játszottam a házi cicánk kölykeivel, mennyire szerettem kint a kertben sündörögni. Cicánk mindig  volt, aztán jött egy időszak mikor a szüleim csak kutyát tartottak. Néha beállítottam egy  macska kölyökkel, amit anyukám nem díjazott, mert a lakásban nem tarthattunk állatot, kint meg a kutyák nem szívlelték így új gazdihoz került.

           Már alig vártam, hogy felnőtt fejjel azt csináljak amit  akarok. Ahogy külön költöztem a szüleimtől, rögtön lett cicám. Ő egy gyönyörű  csincsilla perzsa  kandúr volt Cézár névre hallgatott. Sajnos hamar  elpusztult. Sok sírás után vettem a tenyésztőtől egy kislányt, Fruzsinát, ő hosszú ideig volt velem. Családom lett és a gyerekek miatt a házi cicánál maradtunk. Mindig ügyeltem arra, hogy gyermekeim állatok közt nőjenek fel, ahogy én is. Hiszem, ha egy gyerek kicsi korában megtanulja milyen kiszolgáltatott, és törékeny tud lenni egy kis állat és azt gondozni kell, nem lesz felnőtt korában egy gonosz ember, aki kínozza az állatokat. Úgy gondolom ez nagyon jól sikerült. A nagylányom 4 éves korától lovagol sok kis állat nőtt fel mellette és még 20 évesen is van kis nyuszija a nagy lovak mellett. A kis fiam szintén 7 évesen hörcsögöt gondoz és a cicáink  gondos kis gazdija. Tavaly voltam olyan szerencsés, hogy egy régi álmom teljesült, kaptam a férjemtől egy gyönyörű kis Maine Coon cicát. Ő Allegra mi Szofikának hívjuk. Olyan szerelmes lettem ebbe a csodálatos fajtába, hogy egy év leforgása alatt 3 cicám lett. Kiállításra járunk Allegra már a Champion címmel büszkélkedhet, és most várja első almát. Angelo kandúrom  8 hónaposan lett papa. Nagyon büszkék vagyunk rá. Még kölyök és már 7,5 kg. A kiállításokon nagy sikere van, sok címmel dicsekedhet és még el sem kezdődött a felnőtt pályafutása. A harmadik cicánk Bereniké a kis teknőclány. Csodálatos kis teremtmény, mindamellett, hogy gyönyörű. Ő is rengeteg díjjal bír és még előtte a sok kiállítás.   

            Cicáink velünk élnek, nem ketrecekben bezárva. Ők családtagok és kiegyensúlyozott jó idegrendszerűek. Igyekszünk, hogy nekik minél jobb körülményeket biztosítsunk, kint a kertben is legyen terük. Táplálkozásukban is csak is minőségi tápot /Royal Canin Maine Coon /kapnak, e mellett csirkét, halat, marhahúst, esetleg jó minőségű konzervet. Cicáink szűrve vannak./FELV, HCM, FIV, /betegségekre. Célunk az   egészséges és szép Maine Coon fajta megőrzése.

Kellner Szilvia

                                                                                                                                   2013-04-20